Početna‎ > ‎

Miroslav Grujić - profesionalna biografija


NA OVOJ STRANICI MOŽETE VIDETI SVE ONO ŠTA RADIM, A VEZANO JE VIŠE ILI MANJE ZA PROFESIJU I SVE ONO NA ŠTA SAM U TOM POGLEDU PONOSAN.


26.09.2020.
Заједно учимо боље
На конференцији "Заједно учимо боље" (Together we learn better) одржаној у школи "Јован Поповић" у Новом Саду Данило Боровница и ја смо причали о Scientix заједници и презентовали колегама СТЕМ образовање.


18.09.2020.
Učionica pod vedrim nebom
Moje novo odeljenje i ja posetili smo predavanje o vasioni i vasionskim telima pod nazivom "Učionica pod vedrim nebom" u organizaciji Centra za promociju nauke. Nakon interesantne priče i glume, u kojoj smo MI bili planete Sunčevog sistema, posmatrali smo pomoću teleskopa Uran i Saturn.29.01.2020.
Sa predškolcima o Sunčevom sistemu
Danas su mi u gostima bili predškolci iz vrtića "Miki" sa svojim vaspitačima Tanackov Dragoslavom i Francuski Zoranom. Tokom ovog, izuzetno lepog, časa pričali smo o Sunčevom sistemu i nebeskim telima koja se u njemu nalaze. Najčešće pitanje bilo je da li ima vanzemaljaca, pa sam probao, nadam se uspešno, da zainteresovanim gostima pojasnim pojam života, kakav sve može biti i u kojim oblicima može postojati.

23.01.2020.
Naučno-popularno predavanje o svetlosnom zagađenju
Nakon što su nam bili u gostima u školi, članovi udruženja "Carpe Noctem" su uz moju pomoć organizovali naučno-popularno predavanje u prostorijama Kulturnog centra Kikinda. Predavanje na temu svetlosnog zagađenja zainteresovalo je brojne školarce i u prostoru Kulturnog centra tražila se stolica više.


23.01.2020.
Radionica na temu svetlosnog zagađenja
Danas su nam u gostima, na času geografije, bili asistenti i studenti PMF-a iz Novog Sada članovi udruženja Carpe Noctem. Održali su fantastično predavanje i radionicu na temu svetlosnog zagađenja. Puno smo naučili i lepo se uz nauku zabavili.
kako su oni doživeli gostovanje kod nas i kakvi su im utisci pročitajte na sajtu udruženja "Carpe Noctem" https://carpenoctem.rs/kikinda-se-vraca-na-mlecni-put/03.01.2020.
Još jedna pobeda u kvizu "5+"
Posle niza neizvesnosti, ponosan sam što je još jednom ekipa kojoj sam bio mentor zauzela prvo mesto u kvizu znanja "5+" u organizaciji televizije Rubin. Čast je imati ovakve učenike.

06.12.2019.
Predavanje o HIV virusu
U saradnji sa Kancelarijom za mlade povodom Medjunarodnog dana borbe protiv SIDE, a u sklopu vršnjačke edukacije, organizovao sam učenicima 8-1 i 8-2 odeljenja predavanje o HIV virusu. Predavanje su držali volonteri Kancelarije za mlade, a na kraju se obratio i koordinator Kancelarije za mlade Dalibor Oličkov. Nakon predavanja učenici su pogledali dokumentarni edukativni film "Moja priča".


29.11.2019.
Predavanje "Hitna medicinska pomoć - kad pozvati i kako postupati"
Na moju inicijativu, danas je učenicima 8-2 odeljenja održano predavanje na temu "Hitna medicinska pomoć - kad pozvati i kako postupati". Predavanje održao specijalista urgentne medicine dr Miloš Bajić. Učenici su saznali puno toga o situacijama kada se poziva hitna pomoć i kako se u takvim situacijama reaguje, kao i šta sve treba da znaju ukoliko budu morali da pozovu.28.11.2019.
Kviz "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo"
Peti put smo organizovali i uspešno sproveli kviz "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo". Kao i do sada i ovaj put u saradnji sa Kancelarijom za mlade. Finale je održano danas u prostorijama Kulturnog centra Kikinda.

27.11.2019.
Poseta Narodnom muzeju Kikinda
Danas smo posetili Narodni muzej u Kikindi kako bi se zabavili i nešto novo naučili o sovama u okviru radionica koje su u sklopu manifestacije Sovembar 2019. Petaci su uživali dok su slušali priču o sovama, analizirali gvalice i determinisali šta je to sova pojela.

23.11.2019.
Konferencija "Zajedno učimo bolje"
Naša škola je organizovala konferenciju "Zajedno učimo bolje" koja je akreditovana kao oblik stručnog usavršavanja Odlukom Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Osim što sam učestvovao u organizaciji ove konferencije, sa kolegom Danilom Borovnicom sam držao prezentaciju/predavanje "EGU GIFT workshop Vienna".


21.11.2019.
Predavanje u SSŠ "Miloš Crnjanski" - Klimatske promene
Na poziv profesorice Dilber Branislave, održao sam predavanje "Klimatske promene" učenicima četvrtog razreda smera tehničar za zaštitu životne sredine. Ovo predavanje bilo je u sklopu projekta "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini".


12.11.2019.
Predavanje "Upoznajmo sove ušare" u OŠ "1. oktobar" u Bašaidu
Na poziv direktora OŠ "1. oktobar" iz Bašaida u toj školi sam održao predavanje o sovama ušarama učenicima 5. i 6. razreda. Sve u sklopu obeležavanja manifestacije Sovembar - mesec sova ušara.


23.09.2019.
Noć istraživača 2019.
Još jednom je Kikinda uzela učešća u ovoj manifestaciji zahvaljujući CSU Kikinda i Centru za promociju nauke. Na ovogodišnjoj Noći istraživača pričao sam velikim umovima Srbije Jovanu Cvijiću, Mihajlu Pupinu i Milutinu Milankoviću. Nakon priče o ovim našim velikanima zabavili smo se uz Kahoot kviz na temu života i dela ova tri srpska velika naučnika.

13.09.2019.
Poseta poljoprivrednom sajmu u Kikindi
Danas smo posetili prvi Poljoprivredni sajam u  Kikindi. Lepo se proveli i ponešto o poljoprivredi naučili. Takođe smo videli i neke životinje koje u našem kraju ne možemo svakodnevno videti, kao što je lama.
20.06.2019.
Nagradno putovanje
Za učenike čija su odeljenja bila najbolja u ekološkoj akciji organizovali smo nagradnu ekskurziju. na ekskurziji smo se zabavili, ali i nešto naučili. Bili smo u Narodnoj skupštini Srbije, Narodnoj banci Srbije, Sabornoj crkvi, a zabavili smo se na kuglanju i u bioskopu.


28.05.2019.
Poseta izložbi posvećenoj Milutinu Milankoviću
Učenike 8. razreda poveo sam na izložbu posvećenu Milutinu Milankoviću koju je organizovao CSU Kikinda u svojim prostorijama. Kad se nešto lepo radi onda o tome i mediji izveštavaju...


21.05.2019.
Predavanje o globalnom zagrevanju u SSŠ "Miloš Crnjanski"
Na poziv koleginicen Dilber Branislave održao sam predavanje o globalnom zagrevanju učenicima četvrtog razreda, obrazovnog profila tehničar za zaštitu životne sredine.

07-10.04.2019.
EGU GIFT Workshop u Beču
U organizaciji Evropske Geološke Unije organizovana je višednevna međunarodna konferencija kojoj je prisustvovalo oko 10.000 naučnika i profesora iz celog sveta. Na ovogodišnjoj konferenciji bili smo i kolega Borovnica Danilo i ja. Tokom konferencije imali smo i prezentaciju u poster sekciji, a tema je bila kutija sa peskom koju koristimo u nastavi. Naša poster prezentacija zainteresovale je kolege iz svih krajeva sveta.
29.03.2019.
Akcija prikupljanja plastičnih flaša
Ekološka akcija prikupljanja plastičnih flaša koju je pokrenuo Učenički parlament i koja je takmičarskog karaktera među odeljenjima, polako se privodi kraju. Dali smo svoj maksimum, a da bi sve šta smo prikupili moglo i da se donese do škole morali smo da angažujemo i neke roditelje. Bili smo vredni i zasluženo, sa prikupljenih nešto više od 300kg plastike, osvojili drugo mesto u školi.

22.03.2019.
Radionica "Meteorologija"
Povodom obeležavanja Dana meteorologije u saradnji sa CSU Kikinda držao sam radionicu "Meteorologija" u sklopu koje smo malo pričali o meteorologiji i klimatskim elementima, a na kraju i izvodili neke oglede poput pravljenja oblaka u sobi.

22-23-02.2019.
SCIENTIX konferencija
Kao Scientix ambasador za Srbiju prisustvovao sam SCIENTIX konferenciji održanoj u Beogradu. Tema konferencije je bila "Towards responsible STEM education". Konferenciji je prisustvao i moj kolega Danilo Borovnica, takođe Scientix ambasador za Srbiju.
17.12.2018.
Sastanak Aktiva geografa Kikinde
Pored redovnih tema pred drugo polugodište, članovima Aktiva sam prezentovao digitalni udžbenik i digitalnu učionicu I.K. Logos.28.09.2018.
Ogledni čas o obnovljivim izvorima energije
Učenicima 5. razreda održao sam čas u prostoru CSU Kikinda na temu obnovljivih izvora energije. Učenici su na veoma interesantan način usvojili znanja na ovu temu.02.11.2018.
Finale kviza "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo"
Četvrtu godinu za redom organizovao sam sa Kancelarijom za mlade kviz "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo" čije finale održano danas u prostorijama Kulturnog centra Kikinda.


18-20.05.2018.
EUROSEUN Temišvar
Još jedno učešće u međunarodnom EUROSEUN projektu u Temišvaru. Ponovo lep provod, radionice i druženje. Ove godine smo bili i malo više fizički aktivni pa smo
imali organizovanu vožnju bicikala.


24.09.2018.
Noć istraživača 2018.
Manifestacija Noć istraživača i ove godine se održala u Kikindi u organizaciji CSU Kikinda i Centra za promociju nauke. Ove godine zainteresovanim učenicima pričao sam na temu globalnog zagrevanja, a nakon priče pogledali smo dokumentarni film "6 stepeni C".

14.08.2018.
"Čovek samo srcem dobro vidi"
U okviru projekta "Čovek samo srcem dobro vidi" održao sam radionicu u kojoj su deca migranti, zajedno sa učenicima naše škole, upoznala kulturno-istorijske vrednosti Kikinde. Tom prilikom smo obišli i Narodnu biblioteku gde je deci migrantima objašnjeno kako mogu i oni postati članovi biblioterke i koristiti knjige koje se u njoj nalaze.

12.06.2018.
Poseta Parku nauke
Sa učenicima 7. razreda posetio sam Park nauke u CSU Kikinda i tokom časa održanog tamo pričali smo energiji i obnoljivim izvorima energije u Kikindi. Nakon priče mlo smo isprobali sprave izložene u Parku.


30.05.2018.
Prezentacija SCIENTIX-a u Bečeju
U predivnom ambijentu spomen kuće braće Tan u Bečeju, kolega Danilo Borovnica i ja smo kao Scientix ambasadori za Srbiju upoznali kolege iz Bečeja sa Scientix-om i STEM obrazovanjem.

29.05.2018.
Sportske igre mladih
Prisustvovali smo,a malo se i takmičili u okviru Sportskih igara mladih 2018.
09-10.04.2018.
Etwinnig poseta Osijeku
Završnica Etwinningprojekta "Kako se snaći na Marsu" nas je odvela u Osijek. Bili smo gosti učenicima OŠ "Vladimira Becića" i njihovog nastavnika geografijeMarka Rajića, koji su sa nama izneli ovaj ceo projekat. Nakon nekoliko susreta putem Skajpa vreme je bilo i da se lično upoznamo.12-17.03.2018.
Seminar Tablets and smartphones u Firenci
Nakon nedelju dana pohađanja, seminar uspešno okončan. Nedelju dana učenja i uživanja u ovom predivnom italijanskom gradu.


23-24.02.2018.
Poseta Novom Pazaru
U okviru projekta "Demokratija i tolerancija" koji realizuju OEBS i CRTA boravili smo dva dana u Novom Pazaru. Upoznali nove drugare iz Novog Pazara i Sijarinske Banje, puno naučili i lepo se družili. Pred kraj boravka upoznali smo i znamenitosti Novog Pazara.30.01.2018.
Prvo mesto u kvizu "5 plus"
Decembra je ekipa OŠ "Sveti Sava" koju sam pripremao za kviz krenula u pobede i pokazivanje znanja. Došli su do finala i u istom zabeležili još jednu pobedu i tako se popeli na tron ovog serijala kviza "5 plus" koji organizuje i realizuje televizija Rubin. U kvizu su učešće uzele sve osnovne škole opštine Kikinda.
25.01.2018.
Snimanje za BBC
Ekipa televizije BBC snimala je dokumentarni film o kikindskim sovama "Nature's New Wild" i mi smo učestvovali u snimanju. Premijera filma se očekuje decembra 2018. godine. Na snimanju smo uživali, videli kako izgleda snimanje jedne emisije koja ima milionsku gledanost. Jedva čekamo da vidimo krajnji rezultat koji će videti i ceo svet.


15.12.2017.
Etwinning projekat "Kako se snaći na Marsu"
Nakon upoznavanja i dopisivanja, vreme je za novi susret u projektu. Danas smo se okupili i takmičili u Kahoot kvizu. Tema kviza, naravno, bila je astronomija i planeta Mars.

23.11.2017.
Kviz "Svet sova ušara"
Treći put za redom u okviru manifestacije "Sovembar - mesec sova ušara", na poziv gradske Kancelarije za turizam, osmislio sam i vodio kviz "Svet sova ušara" u kom su učestvovali učenici 6. razreda osnovnih škola opštine Kikinda. Ove godine je promenjen prostor i manifestacija podignuta na viši nivo.10.11.2017.
Veče meteorologije
Kao predsednik Aktiva geografa Kikinde preuzeo sam na sebe da Kikinđanima upriličim jedno interesantno predavanje na geografsku temu. Trenutno je priča o meteorologiji veoma popularna kao i portal VojvodinaMeteo. Pozvao sam urednike portala koji se još bave i "lovom" na oluje i oni su u prepunoj sali CSU Kikinda održali više nego interesantno predavanje. Svi prisutni su sa predavanja otišli puni pozitivnih utisaka, takođe puni utisaka bili su i predavači. O svemu su i mediji veoma lepo izvestili. Mogu samo da se zahvalim svima koji su bili prisutni na predavanju i da planiram polako neko novo, jednako zanimljivo, predavanje.


05.11.2017.
Veče meteorologije
U svoje ime i u ime Aktiva geografa Kikinde pozivam vas da prisustvujete naučno-popularnom predavanju na temu meteorologije. Predavači će biti Jovan Čabrilo i Matija Uglješin, autori portala VojvodinaMeteo i čuveni srpski "lovci" na oluje.

06.10.2017.
Etwinning projekat "Kako se snaći na Marsu"
Ovaj projekat realizovaćemo kolega Danilo Borovnica i ja u saradnji sa nastavnikom Markom Rajićem koji predaje geografiju u OŠ "Vladimira Becića" u Osijeku. Za početak projekta organizovali smo upoznavanje putem Skajpa. Učenici obe škole su porazgovarali, opisali se u par rečenica, a onda smo se dogovorili oko ritma aktivnosti u projektu.30.09.2017.
Noć istraživača 2017.
Još jedna zanimljiva Noć istraživača u Kikindi. Ovaj put sam u okviru ove manifestacije sa zainteresovanim učenicima pravio 3D hologram.


21-25.06.2017.
Naučni kamion u Kikindi
Naučni kamion Centra za promociju nauke bio je u Kikindi zahvaljujući Centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. Kao saradnik CSU Kikinda u kamionu sam držao radionicu "Napravi svoj 3D hologram u sobi". Zinteresovanost učenika je bila velika iako je raspust počeo.


12.05.2017.
Kviz "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo"
Treću godinu za redom učenisi osnovnih i srednjih škola opštine Kikinda takmičili su se u poznavanju svoje lokalne sredine. Kao prethodne dve i ove godine kviz sam organizovao i realizovao u saradnji sa Kancelarijom za mlade koja stoji iza ovog projekta.


05.04.2017.
Predavanje za Rotary klub
na zahtev članova Rotary kluba Kikinda, održao sam predavanje na temu obnovljivih izvora energije u Kikindi tokom sastanka kluba. Nakon predavanja razmenili smo ideje za pojedine mogućnosti koje su realne za korišćenje ovih vidova energije u Kikindi.03.03.2017.
Poseta izložbi Vojvodina Rural View
Nakon uspešnog otvaranja izložbe Vojvodina Rural View poveo sam učenike da i oni uživaju u lepoti fotografija.
24.02.2017.
Vojvodina Rural View - otvaranje izložbe
Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam uspeo u poduhvatu da organizujem izložbu fotografija mog cenjenog profesora dr Lazara Lazića. Još mi je veće zadovoljstvo što je ova izložba zainteresovala sugrađane i što je otvaranje bilo veoma posećeno pa je velik broj sugrađana uživao u lepoti zabeleženoj fotoaparatom dr Lazića i bio u prilici da sa njim i popriča.

17.02.2017.
Pozivnica za izložbu fotografija "Vojvodina Rural View"
Kao predsednik Aktiva geografa Kikinde došao sam ideju da malo više popularizujem geografiju i sugrađanima organizujem događanja vezana za geografiju. Prvo u nizu koje organizujem ispred Aktiva geografa je izložba fotografija dr Lazara Lazića direktora Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF u Novom Sadu. Ovo je jedan lep spoj umetnosti i geografije. Ovim putem pozivam sve zainteresovane da prisustvuju svečanom otvaranju izložbe koje će se održati u galeriji Terra 24.02.2017. sa početkom u 19h.


13.02.2017.
Sastanak Aktiva geografa Kikinde
Na današnjem sastanku razgovarali smo o planovima za drugo polugodište, predstojećem takmičenju i izložbi fotografija dr Lazara Lazića koja će uskoro biti.21.12.2016.
Nov eksponat u Vrtu znanja i predavanje o obnovljivim izvorima energije u Kikindi
Povodom puštanja u rad novog eksponata u Vrtu znanja u CSU Kikinda, vetrenjače za proizvodnju električne energije, održao sam predavanje na temu obnovljivih izvora energije u Kikindi. Nakon predavanja o vetrenjači je govorio dr Goran Stojićević, autor parka znanja u Šapcu.
25.11.2016.
Kviz "Svet sova ušara"
U okviru manifestacije "Sovembar - mesec sova ušara", na poziv gradske Kancelarije za turizam, osmislio sam i vodio kviz "Svet sova ušara" u kom su učestvovali učenici 6. razreda osnovnih škola opštine Kikinda. Kviz se odvijao u nekoliko dana, a finale je bilo danas u prostorijama CSU Kikinda. Ove godine smo malo digitalizovali kviz i ispravili nedostatke od prošle godine.

30.09.2016.
Noć istraživača 2016.
Kikinda se priključila manifestaciji Noć istraživača zahvaljujući CSU Kikinda. U okviru ove manifestacije držao sam radionicu "Elektronski mikroskop" i na jedan zanimljiv način pokušao da učenicima približim nauku.

30.08.2016.
Sastanak Aktiva geografa Kikinde
Redovno okupljanje pred start nastavne godine. Planovi, pripreme, takmičenj, seminari...


10.07.2016.
Dan nauke
Povodom obeležavanja Medjunarodnog dana nauke, u organizaciji CSU Kikinda održao sam predavanje "Posledice globalnog zagrevanja" na otvorenim bazenima SC "Jezero" u Banatskom Velikom Selu.


11.05.2016.
Kviz "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo"
Drugu godinu za redom u saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovao sam i izveo kviz "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo". U kvizu su učestvovale skro sve osnovne i srednje škole opštine Kikinda. Ove godine malo smo modifikovali pravila i napravili takmičenje boljim.


06-08.05.2016.
EUROSEUN Temišvar
Kao i prethodnih godina i ove smo dobili poziv za učešće u međunarodnom projektu EUROSEUN u Rumuniji. Vikend pun aktivnosti i lepog druženja sa drugarima iz Rumunije, Mađarske i Austrije.

23.11.2015.
U okviru manifestacije "Sovembar - mesec sova ušara", na poziv gradske Kancelarije za turizam, osmislio sam i vodio kviz "Svet sova ušara" u kom su učestvovali učenici 6. razreda osnovnih škola opštine Kikinda. Kviz se odvijao u nekoliko dana, a finale je bilo danas u prostorijama CSU Kikinda.


08-10.05.2015.
EUROSEUN Temišvar
Još jednom sa gimnazijalcima u Rumuniji u projektu EUROSEUN. Kao i svaki put lepo druženje i takmičenje, ali i rezultati.19.11.2015.
Prezentacija master rada "Geografski problemi Mokrina"
U Narodnoj biblioteci "Miroslav Antić" u Mokrinu prezentovao sam svoj master rad "Geografski problemi Mokrina". Sve to u sklopu manifestacije Varoška slava Mokrina.
28.09.2015.
Master geograf
Master rad "Geografski problemi Mokrina" je uspešno odbranjen. Od danas zvanje MASTER GEOGRAF.


10.04.2015.
Promocija knjige "Moja Kikinda - otkrijmo gde živimo"
Knjiga čiji sam autor, a tiče se lokalne sredine, geografskim, kulturnim i istorijskim vrednostima opštine Kikinda, objavljena je krajem decembra prošle godine. Danas je doživela i svoju javnu promociju organizovanu u gradskoj kući.


08.04.2015.
Studijsko putovanje - Viminacium
Aktiv geografa Kikinde organizovao je studijsko putovanje na lokalitet Viminacium, sa usputnim obilaskom Požarevca. Ovo putovanje organizovali smo kako bi smo videli da li se ova destinacija može uvrstiti u plan jednodnevnih nastavnih ekskurzija.
27.03.2015.
Predstava "Radovan III"
Učenici Gimnazije spremili su povodom Dana škole predstavu "Radovan III". U projektu je sporedne uloge dobilo i nekoliko nas profesora, kao i direktor škole. Jedno lepo iskustvo u svetu teatra.


22.12.2014.
Noć Gimnazije
za ovu manifestaciju Noć Gimnazije priredio sam sa učenicima radionicu "Kultura i nošnja naroda sveta". Obučeni u nošnje naroda širom sveta šetali smo u povorci kroz školu tokom cele večeri. Sve je podsećalo na karnevalsku atmosferu.11.11.2014.
Studijsko putovanje u Temišvar
Aktiv geografa Kikinde boravio je u Temišvaru, u Rumuniji, na studijskom putovanju. Ovo putovanje izveli smo kako bi utvrdili da li se može Temišvar uvrstiti u plan za nastavne ekskurzije učenika srednjih škola. Za vreme putovanja obišli smo i srpsku Gimnaziju "Dositej Obradović" u ovom gradu.

11.10.2014.
Predavanje "Bezbednost u saobraćaju"
U saradnji sa Moto klubom "No Limits" iz Kikinde organizovao sam predavanje na temu bezbednost u saobraćaju učenicima odeljenja 7-2, kojem sam odeljenski starešina. Predavanje su u nesvakidašnjem ambijentu, na gradskom trgu, držali članovi MK "No Limits" i pripadnici saobraćajne policije.16-18.05.2014.
EUROSEUN Temišvar
Sa učenicima gimnazije "Dušan Vasiljev" boravio sam u Rumuniji u okvira projekta EUROSEUN. Lepo smo se proveli, družili i takmičili.

27.04.2014.
Realizacija seminara "Upoznajmo geografiju" u Kragujevcu
Još jedna uspešna realizacija seminara "Upoznajmo geografiju", ovog puta u Kragujevcu.


27.03.2014.
Noć Gimnazije
Ove godine u okviru Noći Gimnazije, sa svojim učenicima i uz pomoć njihovih roditelja, priredio sam radionicu "Hrana sveta". Tom prilikom pripremili smo hranu koja je specifična za razne države sveta, dok je najbogatiji deo bio upravo sa hranom naše države.


Jul 2013.
Letnji kamp OŠ "Sveti Sava"
Ove godine, ponovo je nas desetak nastavnika, uspešno realizovalo dvonedeljni letnji kamp. Tokom ove dve nedelje učili smo izviđačke veštine, kako da postavimo šator, pravili zmajeve i rakete (koje smo vinuli u nebo prilikom boravka na gradskom aerodromu), bili na bazenu i "kampovali" na Starom jezeru. kamp smo zatvorili uz logorsku vatru.


04.04.2013.
Studijsko putovanje Bezdan-Sombor
Aktiv geografa Kikinde boravio je na studijskom putovanju na destinaciji Bezdan-Sombor. Ovo putovanje realizovali smo da bi utvrdili da li se ova destinacija može uvrstiti u plan nastavnih jednodnevnih ekskurzija. Na ovom putovanju smo obišli fabriku "Novitet" u Bezdanu gde se na stari tradidicionalni način šiju stolnjaci od damasta, zatim smo obišli privatni zoo vrt "Miki" u selu Kolut i na kraju obišli znamenitosti Sombora (Gradsku kuću, Muzej...)


02.03.2013.
Realizacija seminara "Upoznajmo geografiju" u Kikindi
Još jedna realizacija seminara, ovog puta na domaćem terenu, pred svojim kolegama.

21.10.2012.
Realizacija seminara "Upoznajmo geografiju"
Prva realizacija seminara održana je u Leskovcu u prostorijama CSU Leskovac. Mi smo zadovoljni, a tako mi se čine i kolege koje su prisustvovale seminaru.


02-07.04.2012.
Sportuljci
U organizaciji predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" i TV Rubin iz Kikinde snimili smo serijal sportskog takmičenja pod nazivom Sportuljci. U ovom projektu sam se pokazao kao voditelj dečijeg programa.
29.02.2012.
Tajanstvena energija Kikinde
Još jedno uspešno i veoma posećeno naučno-popularno predavanje u Kulturnom Centru Kikinda. Ovog puta tema su bili obnovljivi izvori energije koji se mogu koristiti u Kikindi, ali se zasad još uvek izuzetno malo koriste.

21.12.2011.
Prezentacija udžbenika Klett
Članovima Aktiva geografa Kikinde prezentovao sam udžbenike za geografiju izdavačke kuće Klett.


16.11.2011.
Veče mladih geografa
Kao predsednik Aktiva geografa Kikinde organizovao sam Veče mladih geografa Kikinde. Tom prilikom zainteresovanim sugrađanima su svoje nagrađene radove iz oblasti geografije predstavili Andrej Melank i Milica Gavrilov.


06.05.2011.
Temišvar - sport-kultura-religija
Sa učenicima SSŠ "Miloš Crnjanski" boravili smo u Temišvaru gde smo tokom tri dana učestvovali u projektu Sport-kultura-religija. Lepo smo se družili i ostvarili zapažene rezultate.

30.03.2011.
Moja Kikinda - predavanje u Kulturnom Centru
U prepunoj sali Kulturnog Centra Kikinda održao sam predavanje o geografskim i kulturno-istorijskim karakteristikama opštine Kikinda.

19.02.2009.
Pogled ka nebu
U okviru Međunarodne godine astronomije, održao sam predavanje u OŠ "Žarko Zrenjanin".Comments